Τμήμα Ποντιακής Διαλέκτου - ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Go to content

Main menu:

Τμήμα Ποντιακής Διαλέκτου

Τμήματα > Ποντιακή Ακαδημία

Τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Διαλέκτου

 
Ποντιακή Διάλεκτος

H Ποντιακή διάλεκτος ή Ποντιακή γλώσσα είναι η γλώσσα των Ποντίων που κατοικούσαν στις νότιες-νοτιοανατολικές ακτές και στα ρωσικά και γεωργιανικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Σήμερα ομιλούνται από τους απογόνους των προσφύγων που κατέφυγαν στην Ελλάδα είτε μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.
Στη σημερινή Τουρκία εντοπίζονται ακόμη μερικές εστίες όπου ομιλείται η ποντιακή.

On-line εγγραφή

Για εγγραφή πατήστε εδώΚάθε
Δευτέρα


20:00 - 22:00

Έναρξη 31 Οκτωβρίου

Ο Δάσκαλος μας


Ο Αντώνης Παυλίδης είναι γόνος προσφυγικής οικογένειας του Νομού Σερρών.

Σπούδασε Παιδαγωγικά και Πολιτικές Επιστήμες. Έκανε μεταπτυχιακά στη Νεότερη Οθωμανική Ιστορία και διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Οικονομικές και Κοινωνικές Συνιστώσες της Εκπαίδευσης των Ελλήνων του Πόντου».

Έγραψε βιβλία, δημοσίευσε πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, έκανε πολλές εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και μεγάλο αριθμό ομιλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας τα επιστημονικά πεδία της εκπαίδευσης, της ιστορίας, του ελληνισμού της Ανατολής και της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών («Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης») και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (μεταπτυχιακού επιπέδου, «Ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής» και «Όψεις της Σύγχρονης Τουρκικής Κοινωνίας»).

Είναι μέλος πολλών κοινωνικών φορέων, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελληνοαρμενικής Φιλίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.


 
 
 
Back to content | Back to main menu