Ομάδα Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών για Εγκύους - ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Go to content

Main menu:

Ομάδα Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών για Εγκύους

Εκδηλώσεις > Νέες

☎ Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε το Ίδρυμα Ζήση, τηλέφωνο 210-6815685.

Ίδρυμα Ζήση - Idrima Zisi,
Κολοκοτρώνη 5,
Πλατεία Δούρου,
Χαλάνδρι.

https://www.facebook.com/Idrimazisipage/

Μαρία Ανδρεουλάκη,
Περιγεννητική φροντίδα, Ρεφλεξολογία, Ήπια Βιο-Ενεργειακή.

Maria Andreoulaki,
Doula & Doula Trainer CD/BDT(DONA), Perinatal Care ~ Reflexology, Gentle Bio-Energetics.
www.mamana.gr.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Με χαρά σας προσκαλούμε σε μια σειρά συναντήσεων όπου θα χορεύουμε ειδικά επιλεγμένους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς! Από την κινησιολογία αυτών των χορών θα δοθεί έμφαση στις κινήσεις εκείνες που ασκούν το σώμα της εγκύου.

Ο χορός γενικά είναι γνωστό πως βοηθάει να αποκτούμε καλύτερη συνείδηση του σώματός μας και πως ο ρυθμός ξεκουράζει και ανεβάζει την απόδοσή μας, κρατώντας τους μύες και την αναπνοή μας σε μια ιδιαίτερη σχέση.

Η έκκριση ενδορφινών που συχνά παρατηρείται στους ανθρώπους την ώρα που χορεύουν μάς ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί οι ουσίες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού και στην ομαλή πορεία της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον οι χοροί της πατρίδας μας δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και επικοινωνίας ξεχωριστής μέσα από την ομαδικότητα και το κράτημα των χεριών.

Ελάτε να χορέψουμε, να κινηθούμε μαζί, κάτω από τον ήχο περισσότερο ή λιγότερο γνωστών μελωδιών και να ζήσουμε μαζί τις αλλαγές που αυτό μπορεί να προσφέρει στην αίσθηση του σώματος, στην αναπνοή και στην ψυχή!

Για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία με παραδοσιακούς χορούς.

Διδασκαλία & επιμέλεια:

Ευαγγελία Φιλιππάκη, οικογενειακή γιατρός - Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με θέματα περιγεννητικής υγείας. Την ίδια χρονική περίοδο ξεκινά μαθήματα χορού στο Ίδρυμα Ζήση. Είναι ενεργό μέλος χορευτικών ομάδων του Ιδρύματος.

Μαρία Ανδρεουλάκη - Οι αρχικές της σπουδές ήταν στη μουσική και στον χορό. Από τότε που έγινε μητέρα, πριν 23 χρόνια, δραστηριοποιείται στον χώρο της περιγεννητικής φροντίδας, ως βοηθός μητρότητας, ακτιβίστρια και εκπαιδεύτρια.

Κάθε Τετάρτη, 11.00-12.00, στο Ίδρυμα Ζήση.
Έναρξη 6/2/2019.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.


 
Back to content | Back to main menu